Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Δράτε μονομερώς, προετοιμάζεστε για πιθανή εισβολή στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε διαβουλεύσεις με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών» για μια πιθανή τουρκική επίθεση στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, με την αμερικανική κυβέρνηση να βάζει «πάγο» στην Τουρκία μετά την έγκριση της πρότασης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την τουρκική βουλή για επέκταση, μέχρι τον επόμενο χρόνο, των στρταιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

«Δυστυχώς, η Τουρκία επέλεξε να δράσει μονομερώς. Δεν έχουμε προβεί σε καμία αλλαγή στην παρουσία στων δυνάμεων μας στη Συρία» , το σχόλιο του αμερικανικού υπουργείο Άμυνας.  Είναι ξεκάθαρο πως είναι πολύ διαφορετικό, θα μπορούσε να μεταφραστεί ως κυβίστηση, από εκείνο το αρχικό μήνυμα των ΗΠΑ που έδινε το «πράσινο φως» στην Τουρκία για επέμβαση στη Συρία.

Μέσα στη θύελλα και το κύμα αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους Τούρκους για επιχειρήσεις και τους Κούρδους απροστάτευτους, γίνονται αναδιπλώσεις ενώ την ίδια στιγμή δίνονται και εξηγήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε διαβουλεύσεις με τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών» για μια πιθανή τουρκική επίθεση στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Δυστυχώς, η Τουρκία επέλεξε να δράσει μονομερώς. Κατά συνέπεια μεταφέραμε τις αμερικανικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία από την πορεία μιας ενδεχόμενης τουρκικής εισβολής για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους. Δεν έχουμε προβεί σε καμία αλλαγή στην παρουσία στων δυνάμεων μας στη Συρία αυτή τη στιγμή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τζόναθαν Χόφμαν με ανακοίνωσή του.

Δημοφιλέστερα

To Top