Ελλάδα

Δίκη ΧΑ – Κασιδιάρης: Όλες οι κατηγορίες σε βάρος του κόμματος είναι κατασκευασμένες

Με επίθεση σε Σαμαρά και με αναφορές για πολιτική δίωξη και κατασκευασμένες κατηγορίες, η απολογία Κασιδιαρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά η οποία έβαλε στο στόχαστρο την Χρυσή Αυγή επειδή ανέβαιναν τα ποσοστά της της και έκοβε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, απολογείται σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση. Ο Κασιδιάρης έφτασε στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κρατώντας ένα φάκελο στα χέρια του και από το πρωί απαντά σε ερωτήσεις των μελών της έδρας, αρνούμενος ότι γνώριζε την ύπαρξη του Γιώργου Ρουπακιά που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα αλλά και υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για τις ιδεολογικές του απόψεις. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταδικάζει κάθε έγκλημα είτε πολιτικό είτε ποινικό.

Ειδικότερα, ξεκινώντας την απολογία του ο Κασιδιάρης ανέφερε ότι ολες οι κατηγοριες σε βαρος του αλλα και σε βαρος όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι κατασκευασμένες. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά έβαλε στο στόχατστρο και τον πρωην υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, τον οποίο κατηγόρησε ότι μετέφερε στη Δικαιοσύνη τις πιέσεις της κυβέρνησης του για διώξεις σε βάρος των βουλευτών του κόμματος.


kasidiaris

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή ενώ όταν η πρόεδρος επιχείρησε να κάνει ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Ηλιας Κασιδιαρης απαντησε: "Δεν θα κανω κανένα σχόλιο για την ελεύθερη έκφραση άποψης…Καταγγελω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του ποινικού Κώδικα.. ….Τα ζητηματα χαιρετισμων και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινικη δική. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών…".

Ερωτηθείς για τη δολοφονία Φύσσα είπε ότι έμαθε για τον Γ.. Ρουπακιά την επόμενη ημέρα του εγκλήματος από τα ΜΜΕ. "Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμια σχεση με τη δολοφονία. Αυτό το εγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου", είπε ο κατηγορούμενος και χαρακτήρισε τον Γ. Ρουπακιά υποστηρικτή του κόμματος.

Ακόμη, ο Ηλ. Κασιδιάρης αρνηθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά καμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητής, χαρακτήρισε "ατυχές" την επίθεση ε το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, ενώ μιλώντας για τα γεγονότα στο Μελιγαλά, ανέφερε ότι δεν υπήρχε εντολή για ομοιόμορφο ντύσιμο", αν και χαρακτήρισε λάθος του την εντολή που έδωσε για στρατιωτικό βηματισμό τον συγκεντρωμένων.

Δημοφιλέστερα

To Top