Ελλάδα

Επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου σε Αθήνα και Καρδίτσα

Στην Αθήνα έγιναν έλεγχοι σε δύο καταστήματα – Κατασχέθηκαν «μαϊμού» παιχνίδια και επιβλήθηκαν πρόστιμα – Στην Καρδίτσα η επιχείρηση έγινε σε εμποροπανήγυρη  

Πλήγμα στο παρεμπόριο επιχειρούν οι αρχές, που πραγματοποίησαν δύο επιχειρήσεις σε Αθήνα και Καρδίτσα. Στην Αθήνα, η επιχείρηση έγινε σε καταστήματα παιχνιδιών, ενώ στην Καρδίτσα σε εμποροπανήγυρη.

Στην Αθήνα, η επιχείρηση έγινε υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Αθηναίων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δύο καταστήματα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.728 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα για ελλιπείς ενδείξεις παραστατικών 2.000 ευρώ.

Στην Καρδίτσα, υπό το ΣΥΚΕΑΑΠ σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκαν 16 έλεγχοι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια που αφορούσαν σε απομιμητικά είδη, και είδη παραεμπορίου γενικά, και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 1.500 ευρώ. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόσθετες φορολογικές κυρώσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.


paremporio1


paremporio2

Δημοφιλέστερα

To Top