Πολιτική

Φωτογραφίες: Ο Μητσοτάκης στην εμβληματική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο

Ο πρωθυπουργός δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram νέες φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο

Νέες φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο δημοσίευσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, ένα εμβληματικό έργο που αποδεικνύει πόσο ανθηρή ήταν κάποτε η ορθόδοξη ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου», γράφει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μονή συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του χριστιανισμού, η Ιερά Μονή και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου αποκαταστάθηκαν με τη φροντίδα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου του Β’ και με την αποκλειστική χορηγία της Μαρίνας και του Αθανάσιου Μαρτίνου, οι οποίοι ήταν παρόντες στη σημερινή επίσκεψη. Την ξενάγηση της ελληνικής αντιπροσωπείας έκανε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, ένα εμβληματικό έργο που αποδεικνύει πόσο ανθηρή ήταν κάποτε η ορθόδοξη ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) στις


kairo_mitsotakis


kairo_mitsotakis1


kairo_mitsotakis2


kairo_mitsotakis3


kairo_mitsotakis4

Δημοφιλέστερα

To Top