Διεθνή

Καλιφόρνια: «Κόλαση του Δάντη» – Τουλάχιστον ένας νεκρός από το τεράστιο πύρινο μέτωπο

Η πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, που ονομάσθηκε Saddleridge Fire, εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες – Εκατοντάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους – Δεκάδες κτίρια κάηκαν

Στιγμές κόλασης «μαυρίζουν» και πάλι το τοπίο στην Καλιφόρνια. Τεράστιο μέτωπο πυρκαγιάς έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή, τη στιγμή που καίγονται κτίρια ενώ 100.000 κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πολυάριθμα κτίρια στο νότιο τμήμα της Πολιτείας έχουν καταρρεύσει, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, που ονομάσθηκε Saddleridge Fire, εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες.


Wildfire rages in California mobile home park


Multiple fires break out across California l ABC News

Ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν διαταγές για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι.

Οι τελευταίες πυρκαγιές έρχονται να προστεθούν στις συνολικά 257 που ξέσπασαν τη φετινή χρονιά. Η πιο καταστροφική χρονιά, πάντως, από άποψη πυρκαγιών ήταν το 2018, με 100 κατοίκους και πυροσβέστες να βρίσκουν τραγικό τέλος.

Πάνω από 8.500 πυρκαγιές καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά, προκαλώντας καταστροφή δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δημοφιλέστερα

To Top