Διεθνή

Κρεμλίνο: «Μη αποδεκτή» η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Εκρπόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως Κούρδοι και Σύριοι είχαν συμφωνήσει, με ρωσική παρέμβαση, ώστε οι πρώτοι να παραδώσουν τον έλεγχο της περιοχής που βρίσκονταν, στη Συρία, στα συριακά στρατεύματα

Την αντίθεση της Μόσχας στην στρατιωτική τουρκική επιχείρηση στη Συρίοα, εξέφρασε την Τρίτη ο εκπρόσωποςτου Κρεμλίνου για τη Συρία, ο οποίος τη χαρακτήρισε «μη αποδεκτή». Επιπλέον, παραπονέθηκε για το γεγονός πως η Μόσχα δεν έδωσε εκ των προτέρων την έγκρισή της για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ενημερωτικό πρακτορείο Interfax.

Ο Αλεξάντερ Λαυρεντίεφ, που αποτελεί τον εκπρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, επιβεβαίωσε, επίσης, πως η Ρωσία είχε διαπραγματευτεί και είχε πετύχει συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση και τις κουρδικές δυνάμεις, βάσει της οποίας οι Κούρδοι θα παρέδιδαν τον έλεγχο της περιοπχής που βρίσκονταν, στα συριακά στρατεύματα.

Ο Λαυρεντίεφ, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στο Αμπού Ντάμπι, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού, έλαβαν χώρα και στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Συρία.

Δημοφιλέστερα

To Top