Οικονομία

Libra: Oι τραπεζίτες εκγαταλείπουν τον Ζούκερμπεργκ και το κρυπτονόμισμά του

Μετά την αποχώρηση της Visa και της Mastercard από το πρότζεκτ Libra, νέες ηχηρές "απειλές" από τραπεζικούς κολοσσούς θέτουν σε αμφιβολία την απόπειρα της facebook να δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα

Ένας-ένας οι ισχυροί παίκτες στους οποίους υπολόγιζε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το επιτυχές λανσάρισμα του κρυπτονομίσματός Libra αποχωρούν – κι όχι μόνο: το αντιμετωπίζουν ως “τοξικό”.

Ο επικεφαλής της ING Ραλφ Χάμερς είπε στους Financial Times ότι οι τράπεζες μπορεί να υποχρεωθούν να κόψουν κάθε σχέση με το Facebook αν ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιμείνει με το λανσάρισμα του ψηφιακού νομίσματος Libra. Είπε πως οργανισμοί όπως η ING λειτουργούν ως «φρουροί του χρηματοπιστωτικού συστήματος», έτσι θα ήταν δύσκολο να έχουν ακόμα και ως πελάτη μια εταιρία όπως η Facebook όταν υπάρχουν υποψίες ότι οι ενέργειές τους διευκολύνουν οικονομικά εγκλήματα. “Σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να πάρουμε μέτρα και να απορρίψουμε τον πελάτη ή να μην το δεχθούμε”, προειδοποίησε. “Είμαστε ένας πολύ μεγάλος, πλήρως εποπτευόμενος οργανισμός. Δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε”

Εκπρόσωπος της Facebook απάντησε στην εφημερίδα ότι η εταιρία θα πάρει όσο χρόνο χρειάζεται για να γίνουν τα πράγματα σωστά. Είπε δε ότι η Facebook δε θα κάνει διαθέσιμο το Libra μέσα από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι Calibra “μέχρις ότου η κοινοπραξία της Libra έχει απαντήσει πλήρως στις επιφυλάξεις των ρυθμιστικών αρχών και λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις”.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Δημοφιλέστερα

To Top