Οικονομία

«Μικρό καλάθι» για τις εκπτώσεις φόρου λόγω ανακαίνισης κατοικίας

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης – Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα – Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά – Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

Τους τελευταίους μήνες, η εξαγγελία για έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος των δαπανών για ανακαίνιση κατοικίας, είχε αναπτερώσει τις ελπίδες για αναθέρμανση της αγοράς. Έφτασε να απασχολεί σε συνελεύσεις ιδιοκτητών σε πολυκατοικίες, με την προσδοκία για ουσιαστικό όφελος από το κίνητρο, όπως είχε εξαγγελθεί.

Ωστόσο, λόγω και των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς για το δημοσιονομικό κενό στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί από το αρχικό της σχέδιο και, αντί το 40% της δαπάνης να αφαιρείται από τον φόρο εισοδήματος, το ποσόν αυτό θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα.

Αν επιβεβαιωθεί με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η εξέλιξη αυτή περιορίζει δραστικά κατά 30% ή και 50% την ωφέλεια του μέτρου. Η ΠΟΜΙΔΑ μάλιστα καλεί το υπουργείο Οικονομικών να μην προβεί στη νομοθέτηση καν της έκπτωσης από το εισόδημα αντί του φόρου!

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε παραδείγματα στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top