Οικονομία

Ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετες

Το γενικότερο θετικό κλίμα για τα ευρωπαϊκά ομόλογα και η αναμονή αναβάθμισης από την S&P ειδικότερα για την Ελλάδα, ρίχνουν το «κόστος δανεισμού» του δημοσίου σε νέο χαμηλό

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, στο 1,28 ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως και το 1,26, συμπαρασύροντας και τα ομόλογα μικρότερης και μεγαλύτερης διάρκειας.

Τα ελληνικά ομόλογα πρωταγωνιστούν και σήμερα στο συνεχιζόμενο ράλι των αγορών ευρωπαϊκών ομολόγων επιτρέποντας ευνοϊκές συνθήκες για τα σχέδια της κυβέρνησης για την οικονομία.

Ως αιτίες της ευφορίας καταγράφονται το Brexit, που δείχνει ενδείξεις εκτόνωσης και η αναμενόμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P την Παρασκευή.

Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων με ομολόγους τους αλλά και με εκπροσώπους επενδυτών έχει παρουσιαστεί το σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ συμβάλλουν και οι εξελίξεις στο φλέγον θέμα των “κόκκινων δανείων” που βγάζει τη “θηλιά” από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top