Οικονομία

Σολτς: Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας στην κρατική ABRD ανέφερε ότι ο ίδιος δεν αναμένει κρίση ανάλογη με αυτήν της περιόδου 2008 – 2009

Η Γερμανία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν αναμένει ύφεση του μεγέθους της οικονομικής κρίσης της περιόδου 2008 – 2009.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί έχουμε επαρκείς οικονομικούς πόρους και αν υπάρξει κρίση, μπορούμε να λάβουμε αντίμετρα, αλλά επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε μόνο μια επιβράδυνση της ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Σολτς μιλώντας στην κρατική ABRD.

Εκτίμησε πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κρίση του μεγέθους του 2008 ? 2009, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν διαβλέπει τέτοιο σενάριο, καθώς οι προβλέψεις καταδεικνύουν σε βελτίωση της οικονομίας, αλλά με πιο αργό ρυθμό απ' ότι εκτιμάτο προηγουμένως.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο, ύστερα από την συρρίκνωση του δευτέρου τριμήνου. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τα κορυφαία γερμανικά ινστιτούτα αναμένεται αργότερα την Τετάρτη να εκδώσουν νέες προβλέψεις υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης για φέτος και για το 2020.

Δημοφιλέστερα

To Top