Διεθνή

Θάνατος Μπαγκντάντι: Ερείπια στην περιοχή της επιχείρησης για την εξόντωση του αρχηγού του ISIS

Τα συντρίμμια της επιχείρησης των Αμερικανών που σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι – Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το σημείο που έγινε η επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων για την εξόντωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε στο κρησφύγετό του ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από το χωριό Μπαρίσα, στη συριακή πόλη Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα.

Οι εικόνες της επόμενης μέρας είναι ενδεικτικές της μάχης που προηγήθηκαν. Τα ελικόπτερα έθεσαν στο στόχαστρό τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κι ενώ ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας βίντεο από την επιχείρηση, σήμερα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από το σημείο που σκοτώθηκε ο Αλ Μπαγκντάντι και τα μικρά παιδιά του, πυροδοτώντας τα γιλέκα αυτοκτονίας.

Οι φωτογραφίες, που τράβηξε ο Σύριος δημοσιογράφος Omar Haj Kadour, για λογαριασμό του AFP δείχνουν κάποιους ανθρώπους να βρίσκονται γύρω από τα ερείπια του χωριού Μπαρίσα. Επίσης, φαίνεται ένα αυτοκίνητο να έχει καταστραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις παγίδευσαν τον ηγέτη του ISIS σε ένα τούνελ, με αποτέλεσμα ο Αλ Μπαγκντάντι να αυτοκτονήσει, καθώς φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.


albagdadi_syria1


albagdadi_syria2


albagdadi_syria3Δημοφιλέστερα

To Top