Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε την αντιπολίτευση να μην παρασυρθεί από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα -  Σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών 

«Είναι μια ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα να δείξει ότι μπορεί να κάνει το αυτονόητο και το λογικό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ενόψει της ρύθμισης που επιδιώκει η κυβέρνηση για να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό και σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών και εκείνοι που βρίσκονται στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να εργαστούν να μη μπορούν να ψηφίσουν. Υπογράμμισε ότι όσοι αρνούνται να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε, επίσης, ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να κάνουν αίτηση και τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν για να διαπιστωθεί αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Και διευκρίνισε ότι οι Έλληνες που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία το εξωτερικό και διατηρούν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000, ενώ διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και υπό τον έλεγχο όλων των κομμάτων.

Δημοφιλέστερα

To Top