Διεθνή

Τουρκία: Έχουμε σκοτώσει 219 «τρομοκράτες» στη βόρεια Συρία

Επίσημος απολογισμός του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έπειτα από δύο ημέρες της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» – Έξι νεκροί από τα αντίποινα των Κούρδων σε δύο τουρκικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος μόλις εννέα μηνών

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, που εξελίσσεται σε αιματοχυσία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, οι νεκροί από την τουρκική εισβολή στη Συρία ξεπερνούν τους 100, ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «χαμηλώνει» τον αριθμό σε τουλάχιστον 31, μεταξύ των οποίων και οκτώ άμαχοι.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο απολογισμό της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». Σύμφωνα με αυτόν, ο συνολικός αριθμός των «τρομοκρατών» που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, είναι 219.

«Δεκαεννέα τρομοκράτες του PKK/PYD-YPG έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός καταφυγίου στην Ρας αλ Αϊν στο πλαίσιο της επιχείρησης "Πηγή Ειρήνης". Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την έναρξη της επιχείρησης είναι 219» τόνισε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Twitter, ενώ, λίγες ώρες νωρίτερα, υπολόγιζε τον αριθμό αυτό σε 174.

Την ίδια ώρα, 11 χωριά στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν έχουν «απελευθερωθεί» μέχρι σήμερα από την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, από την απάντηση των Κούρδων με ρουκέτες εναντίον δύο τουρκικών πόλεων, έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ένα μωρό μόλις εννέα μηνών.

Δημοφιλέστερα

To Top