Διεθνή

Τουσκ: Να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας δεν υπονομεύουν μόνο τις προσπάθειες επανέναρξης της διαδικασίας στο Κυπριακό, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τόνσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ

«Είναι σημαντικό όλη η ΕΕ να είναι ενωμένη πίσω από την Κύπρο. Πρέπει να συνεχίσουμε να στέλνουμε μηνύματα ότι η ΕΕ υποστηρίζει τις αρχές του κράτους δικαίου», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη πως ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τουσκ για όλες τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις νέες τουρκικές παραβιάσεις, λέγοντας πως «αποτελούν μία άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας».

O πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη σημερινή συνάντηση, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Οκτωβρίου, στο οποίο θα συζητηθούν οι τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες, λέγοντας ότι δεν υπονομεύουν μόνο τις προσπάθειες επανέναρξης της διαδικασίας στο Κυπριακό, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Ο Ντόναλντ Τουσκ πραγματοποιεί επισκέψεις στις πρωτεύουσες των χωρών-μελών ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του.

Δημοφιλέστερα

To Top