Πολιτική

Βούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6: Αναχρονιστικοί οι νόμοι που έφεραν αστυνομικούς σε κινηματογράφους

«Σε όλη τη μεταπολίτευση 45 χρόνια, ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και τέτοιου τύπου στοχοπροσήλωση στα καθήκοντα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο, προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker – «Βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά όχι από την κρίση» είπε για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη σχολίασε την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο το Σάββατο, προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker, καθώς η καταλληλότητα της ταινίας είναι για άνω των 18.

«Έχω να σας πω ευθέως ότι ένα κλίμα νεοσυντηρητισμού πνέει στη χώρα και καλό είναι να το σταματήσουμε όλοι μαζί και ο πολιτικός φιλελευθερισμός που ενυπάρχει ως στάση και στη σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί. Σε όλη τη μεταπολίτευση 45 χρόνια, ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και τέτοιου τύπου στοχοπροσήλωση στα καθήκοντα, με συγχωρείτε δε πολύ, στην εποχή του διαδικτύου, όπου κυνηγάμε από πίσω τα παιδιά μας, εγώ έχω και μικρότερο παιδί 11,5 χρονών και τον μεγάλο μου, τους κυνηγάω από πίσω με τα κινητά που έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε αθλιότητα αντιαισθητική ή πορνογραφήματα διεθνούς κλίμακας. Είναι δηλαδή όχι απλά αναχρονιστικοί αυτοί οι νόμοι και η επίκληση τους, είναι πέραν κάθε σύγχρονης αντίληψης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Για την απλή αναλογική ο κ. Βούτσης είπε: «Μέσα σε αυτά τα χρόνια υπήρξαν 3 ή 4 πολυκομματικές κυβερνήσεις παρότι υπήρχε το τερατώδες μπόνους των 50 εδρών, εμείς μόλις μπορέσαμε κάναμε αμέσως την απλή αναλογική που είναι μέσα στο αξιακό θεσμικό φορτίο της αριστεράς, είχαμε 8κομματικές βουλές και πιο δύσκολες από ,πλευράς παρουσίασης – συσχετισμού, είδατε ποια ήταν η βουλή στην οποία ήμουν εγώ πρόεδρος, με τρία κόμματα που δεν τέλειωσαν τη θητεία τους, δηλαδή τα αποτελέσματα είτε έτσι είτε αλλιώς διαμόρφωναν συνθήκες συνθέσεων συναινέσεων σε κυβερνητικό επίπεδο, καμία ακυβερνησία δεν υπήρξε, η απλή αναλογική δεν φέρνει ακυβερνησία, φέρνει ωριμότητα στο πολιτικό σύστημα, ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Στη συνέχεια ο κ. Βούτσης μίλησε για ευρύτερο ορίζοντα στην πολιτική των συμμαχιών με κόμματα και κινήσεις εντός και εκτός βουλής γιατί όπως είπε: «αφήγημα ρεαλιστικό για διακυβέρνηση από προοδευτικό πόλο χωρίς μία πολιτική συμμαχιών , δεν εξαιρείται κανείς από τις δυνάμεις που κινούνται πέραν της σημερινής κυβέρνησης, είναι θέμα των ηγεσιών τους η επιλογή που θα κάνουν και δυστυχώς η κ. Γεννηματά έχει κάνει προς ώρας μία επιλογή παρακολουθηματική απολύτως προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο να μην έχουμε ορίζοντα συμμαχιών» διευκρινίζοντας βέβαια ότι δεν θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ είναι τοξικό και «ότι οι άνθρωποι που προσήλθαν στο ΠΑΣΟΚ έχουν τις καλύτερες των προθέσεων και τις πιο αριστερές και κεντροαριστερές και καταβολές και πράξεις, δεν αισθανόμαστε καθώς είμαστε και στην αντιπολίτευση ότι έρχεται κάποιος να μας καταλάβει ή να ζητήσει ρουσφέτια».

Σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης δήλωσε πως κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια αλλά όχι από την κρίση, ενώ όπως είπε« η κυβέρνηση είχε έναν βαθμό ανετοιμότητας η αριστερά εφόσον δεν είχε κυβερνήσει μέχρι τότε και κυρίως εγώ το εντόπισα ότι οφείλεται στο ότι και επειδή δεν είχαμε πελατειακό σύστημα ούτε οργανώσεις, είναι πολύ δύσκολο για μας την πολιτική που είχαμε ετοιμάσει ως αξιωματική αντιπολίτευση εύκολα και γρήγορα να την περάσουμε αλλά νομίζω ότι δώσαμε αυτές τις εξετάσεις κι εγώ νομίζω ότι τις δώσαμε και σωστά, δεν υπήρξε όμως καμία στιγμή που να είπαμε ψέμματα στον ελληνικό λαό, το ότι δώσαμε μάχες τις οποίες χάσαμε αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να δοθούν αυτές οι μάχες στο όνομα του ελληνικού λαού»

Ερωτηθείς για το αν είναι σύμφωνος η εκλογή ηγεσίας να γίνεται από τη λαϊκή βάση ο κ. Βούτσης απάντησε πως:«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ως ενδεχόμενο για το προσεχές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ από την ηγεσία του κόμματος και από τον ίδιο τον πρόεδρο».

Σε ερώτηση, τέλος, για την ψήφο των αποδήμων ο κ.Βούτσης τάχτηκε υπέρ μιας ευρύτατης συναίνεσης με σαφείς συνταγματικές προϋποθέσεις για συμμετοχή ορισμένου σώματος των ομογενών στις εκλογές μέσα από τα προξενεία και συγκεκριμένους χώρους.


2019.10.21 ΒΟΥΤΣΗΣ - ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΖΟΚΕΡ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοφιλέστερα

To Top