Οικονομία

Βρούτσης: Έρχονται αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αυξήσεις θα αφορούν σε συντάξεις που είχαν περικοπεί πάνω από το 50% με τον νόμο Κατρούγκαλου

Με δήλωση του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου αποκάλυψε ότι έρχονται αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις. 

«Σε εφαρμογή της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα προβλέπει αυξήσεις σε 260.000 επικουρικές συντάξεις, που θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι αυξήσεις θα δοθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού από τις αρχές του 2020 αλλά θα έχουν και αναδρομική ισχύ από 4/10/2019, ημέρα έκδοσης της δικαστικής απόφασης», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης. 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι αυξήσεις θα αφορούν 260.000 συντάξεις που είχαν περικοπεί πάνω από το 50% με τον νόμο Κατρούγκαλο, η επιστροφή είναι έως και 120 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, ενώ η πληρωμή θα γίνει από τους πρώτους μήνες του 2020 και αναδρομικά από 4/10/2019. Η καταβολή θα είναι αυτόματη και χωρίς αιτήσεις, ενώ χρήματα δικαιούνται και οι κληρονόμοι.

Το κόστος για την υλοποίηση της παραπάνω ενέργειας, ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ,  ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι σε έκτακτες περιπτώσεις ο προϋπολογισμός μπορεί να ενισχύει τον ΕΦΚΑ.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δημοφιλέστερα

To Top