Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα δηλώνει ο Μανιαδάκης

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση με όσα αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης – «Είχα ενημερώσει τον Στουρνάρα για τις πιέσεις που δεχόμουν να καταθέσω εναντίον του» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ

Απειλές εναντίον του αποκάλυψε, μιλώντας στον Παύλο Τσίμα και την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αποτύπωμα», ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ο Νίκος Μανιαδάκης. Στην εκπομπή, απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι πιέστηκε, προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπό μου, προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης.

Όπως υπογράμμισε, δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων, ωστόσο ρωτήθηκε και ξεκαθάρισε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με αυτά: «Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα, προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα».

Επιβεβαίωσε, δε, ότι είχε μιλήσει στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του, προσθέτοντας πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του για καταγγελία των πιέσεων που δεχόταν.

Όπως ισχυρίστηκε, μάλιστα, τον παρακολουθούσαν συνεχώς. «Το έβλεπα» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως φοβόταν για την ζωή της οικογένειας και των παιδιών του.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων. «Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου», τόνισε ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα νιώθει φόβο.

Δημοφιλέστερα

To Top