Αυτοκίνητο

H Jaguar i-Pace δείχνει τα νύχια της

Ο βελτιωτικός οίκος Lister Cars που ειδικεύεται στις Jaguar παρουσίασε μια ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων της ηλεκτρικής i-Pace

Η βρετανική Lister Cars μας έχει δώσει κατά καιρούς ορισμένα εξαιρετικά δείγματα του πόσο ψηλά μπορούν να φθάσουν τα V8 μοντέλα της Jaguar. Αυτή τη φορά όμως αποφάσισε να πειραματιστεί με την i-Pace και τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει η ηλεκτροκίνηση.

Η Lister SUV-E concept όπως ονομάζεται το πρωτότυπο που δημιούργησε ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τις απλές i-Pace χάρη στο πλήρες body-kit που αποτελείται από ανθρακονημάτινους προφυλακτήρες, καπό, εμπρός και πίσω αεροτομές και προεκτάσεις θόλων. Επιπλέον την υπογραφή της Lister έχουν οι ζάντες ενώ για την ενίσχυση των δυναμικών χαρακτηριστικών φροντίζουν οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τα κεραμικά φρένα.


Σύμφωνα με την εταιρία έχει επιτευχθεί μείωση του βάρους κατά 100 κιλά σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο. Η αναβάθμιση δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα για τον οποίο έχει αναπτυχθεί ένα νέο λογισμικό. Προς το πα΄ρον η Lister δεν αναφέρει τιμές απόδοσης όμως υπόσχεται πως η βελτιωμένη i-Pace θα είναι ταχύτερη από την κανονική κατά 0,5΄΄στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Επιπλέον ο τεχνητός ήχος που υποχρεούνται να έχουν όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ακούγεται σαν αγριεμένος ήχος εξάτμισης. Η παραγωγή του SUV-E θα είναι περιορισμένη, χωρίς όμως να έχει οριστεί ακόμα ο αριθμός των αντιτύπων.

Δημοφιλέστερα

To Top