Αυτοκίνητο

Mercedes-Benz G-Class: Οσονούπω και ηλεκτρική

Η Mercedes-Benz είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του τετρακίνητου μοντέλου της, G-Class.

Σαν να μην είναι αρκετό ότι η G-Class δεν έχει αλλάξει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, η Mercedes-Benz την… βάζει στη σφαίρα της ηλεκτροκίνησης. Αυτό δεν είναι φήμη, αλλά μια πραγματική επιβεβαίωση που δεν προήλθε από απλά στελέχη αλλά από τον Ola Kallenius. O CEO της Daimler ανακοίνωσε την απόφασή του, μέσω Twitter, στον επικεφαλής του τμήματος Digital Transformation, Sascha Pallenberg σε ένα σύντομο μήνυμα.

Η ηλεκτρική παραλλαγή του νέου G-Wagen θα είναι υπό την σκέπη του σήματος EQ της Mercedes-Benz . Ο Kallenius έχει ήδη επιβεβαιώσει μια μαζική επένδυση ύψους 10 δισ. Ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα και την EQ, και δήλωσε: «Έως το 2022 θα φέρουμε στην αγορά περισσότερα από δέκα διαφορετικά ηλεκτροκίνητα οχήματα». Η ηλεκτροκίνηση της Mercedes-Benz G-Class δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και δεν είναι επίσημο, υπάρχει η μετατροπή της αυστριακής εταιρείας με την επωνυμία Kreisel Electric και ανήκει στον… Arnold Schwarzenegger. Δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 490 ίππων. Φτάνει τα 0-100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και έχει τελική 183 χλμ. Η ισχύς προέρχεται από μια μπαταρία 80 kWh, η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 150 kW με αυτονομία 300+ χιλιομέτρων. «Στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις για το εάν θα έπρεπε να σταματήσουμε το μοντέλο, όπως βλέπω τα πράγματα τώρα, θα έλεγα ότι η τελευταία Mercedes που θα κατασκευαστεί θα είναι μια G-Class», πρόσθεσε ο Kallenius.

Δημοφιλέστερα

To Top