Οικονομία

Wall Street: Κέρδη και νέα ιστορικά ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες

Τα κέρδη θα ήταν μεγαλύτερα, αν δεν κυκλοφορούσε η απαισιόδοξη πρόβλεψη αναφορικά με τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι πτωτικές τάσεις και οι μικρές διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης ανεστράφησαν, ωστόσο η ανοδική τάση δεν ήταν τόσο ισχυρή καθώς το διαγραφόμενο αδιέξοδο στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, επηρεάζει σημαντικά την αγορά.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,11%, στις 28.036,22 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο, επίσης, 0,11%, στις 8.549,94 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,05%, στις 3.122,03 μονάδες. Σημειώνεται ότι και οι τρείς δείκτες κατέγραψαν λόγω της – έστω και μικρής – ανόδου νέα ιστορικά υψηλά.

Νωρίτερα πηγές από την κυβέρνηση της Κίνας ανέφεραν στο CNBC ότι επικρατεί απαισιοδοξία στο Πεκίνο σχετικά με το ενδεχόμενο επίτευξης εμπορικής συμφωνίας, λόγω της απροθυμίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε.

Η κυβέρνηση της Κίνας θεωρούσε ότι οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει στην απόσυρση των συγκεκριμένων δασμών.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι δείκτες έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τον Dow Jones να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 28.000 μονάδες. Τον τελευταίο μήνα, οι Dow Jones και S&P 500 έχουν καταγράψει άνοδο πάνω από 4%. Ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 5,6%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κινήθηκε 1,51% χαμηλότερα στα 56,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκει ανοδικά 0,22% στα 1.471,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1072.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε κατά 1,9 μονάδες βάσης, στο 1,814%.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top