Διεθνή

Επίθεση στη βάση στην Φλόριντα: Βίντεο με μαζικές δολοφονίες παρουσίαζε ο δράστης σε φιλικό δείπνο

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ 'Εσπερ δήλωσε ότι δεν είναι προετοιμασμένος στο σημείο αυτό να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την επίθεση – Στη δημοσίοτητα τα στοιχεία των τριών θυμάτων

Ο Σαουδάραβας Mohammed Alshamrani που άνοιξε πυρ στα ναυτική βάση στη Φλόριντα την Παρασκευή, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους οκτώ, πριν πέσει κι ο ίδιος νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με άντρες των δυνάμεων ασφαλείας, είχε φιλοξενήσει νωρίτερα ένα δείπνο, στη διάρκεια του οποίου παρουσίαζε στους καλεσμένους του βίντεο από περιστατικά μαζικών δολοφονιών.

Άλλοι τρεις Σαουδάραβες φέρονται να βρίσκονταν στο δείπνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ανέφεραν ερευνητικές πηγές.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν το αιματηρό περιστατικό στη βάση, ο δράστης είχε «ανεβάσει» στο Twitter ένα «επιθετικό» μανιφέστο κατά των Ηνωμενών Πολιτειών, μαζί με δηλώσεις του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Στο μεταξύ, το FBI επιβεβαίωσε επίσημα την ταυτότητά του, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των υπαλλήλων της βάσης που έχασαν τις ζωές τους.

Έσπερ: Δεν μπορούμε ακόμα να χαρακτηρίσουμε «τρομοκρατική» την επίθεση

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ 'Εσπερ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν είναι προετοιμασμένος στο σημείο αυτό να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την επίθεση που σημειώθηκε στη Φλόριντα.

"Όχι, δεν μπορώ να πω επί του παρόντος ότι αυτό είναι τρομοκρατία", δήλωσε ο 'Εσπερ μιλώντας στο Συνέδριο Εθνικής Άμυνας Ρέιγκαν που πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρέιγκαν στη Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι οι ερευνητές πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Δημοφιλέστερα

To Top