Πολιτική

Ξεκινά στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού

θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία 

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων ξεκινά το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» έχει περάσει κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίζει υπέρ, την Ελληνική Λύση να επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια και τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να το καταψηφίζουν.

Η συζήτηση θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και των αρχηγών των κομμάτων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας με την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θεωρείται και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Γενικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι: Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης (ΝΔ), Αικατερίνη Παπανάτσιου(ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης(ΚΙΝΑΛ), Νικόλαος Καραθανασόπουλος(ΚΚΕ), Βασίλειος Βιλιάρδος(ΕΛ.ΛΥΣΗ) και Κρίτων-Ηλίας Αρσένης(ΜέΡΑ25).

Ειδικοί εισηγητέςέχουν οριστεί από τα κόμματα οι: Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, Ζωή (Ζέττα) Μακρή, Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, Νικόλαος Συρμαλένιος, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, Αθανάσιος Μωραΐτης, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Μιχαήλ Κατρίνης, Διαμάντω Μανωλάκου, Κωνσταντίνος Χήτας και Γεώργιος Λογιάδης.

Δημοφιλέστερα

To Top