Ελλάδα

Οργανωμένοι χάκερ έκαναν αγορές με τα στοιχεία e-banking 58χρονης!

Οι δύο Έλληνες χάκερ παραβίασαν τον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό και τη χρέωσαν με  4.216,10 ευρώ – Τα ίχνη τους εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Οργανωμένοι χάκερ ήταν δυο Έλληνες ηλικίας 35 και 29 χρόνων, οι οποίοι παραβίασαν τον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό μιας 58χρονης και έκαναν αλλεπάλληλες διαδικτυακές συναλλαγές χρεώνοντάς την με 4.216,10 ευρώ! Όμως, οι άνδρες της Ασφαλείας Λαμίας εντόπισαν τα ίχνη τους στην Θεσσαλονίκη!

Μετά την καταγγελία της γυναίκας, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και ειδοποίησαν συναδέλφους τους της Ασφαλείας Παύλου Μελά να τους συλλάβουν, πράγμα που έγινε άμεσα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν δυο φορητοί υπολογιστές, ένα tablet, τρία κινητά, δυο συσκευές αναγνώρισης καρτών, μια απόδειξη συναλλαγής, δυο φάκελοι που είχαν μέσα τραπεζική κάρτα, δέκα λευκές κάρτες- «κλώνοι» και 590 ευρώ.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ο οποίος τους άσκησε δίωξη για απάτη μέσω υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα προσωπικών πληροφοριών. Λόγω των ευρημάτων, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν εισβάλει και σε άλλους λογαριασμούς e-banking ανυποψίαστων πολιτών.

Δημοφιλέστερα

To Top