Διεθνή

Συρία: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε τουρκική αυτοκινητοπομπή

Εικόνες χάους από την έκρηξη στο σημείο - Για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο

Η ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στη βόρεια Συρία — σε περιοχή ελεγχόμενη από μαχητές που υποστηρίζει η Άγκυρα — με στόχο τουρκική στρατιωτική οχηματοπομπή προκάλεσε θύματα, γνωστοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο δεν διευκρίνισε τον αριθμό των θυμάτων.

Στόχος της επίθεσης, για την οποία δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης μέχρι τώρα, ήταν τουρκική οχηματοπομπή που κατευθυνόταν σε στρατιωτική βάση δυτικά της κοινότητας Τζαράμπουλους, στην επαρχία του Χαλεπιού.

Δείτε βίντεο από το σημείο της μεγάλης έκρηξης: 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη σύρων βοηθητικών, εισέβαλαν την 9η Οκτωβρίου στη βορειοανατολική Συρία, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης εναντίον των κούρδων μαχητών κι απέσπασαν τον έλεγχο ζώνης 120 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας.

Οι κούρδοι μαχητές, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, εξεδίωξαν στοιχεία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από το τελευταίο τους οχυρό στην ανατολική Συρία τον Μάρτιο. Μολαταύτα, έκτοτε οι τζιχαντιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για φονικές επιθέσεις.

Ο πόλεμος που ξέσπασε στη Συρία το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 370.000 ανθρώπους και έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους.

Δημοφιλέστερα

To Top