Οικονομία

Το ειδικό πρόγραμμα κινήτρων του ΟΤΕ σε παλιούς φύλακες

Η εταιρεία προσφέρει σε παλιούς φύλακες ειδικό πακέτο με μισθούς έως και 8 ετών!

Μισθούς 8 ετών, νέα δουλειά και έξτρα εκπαίδευση προσφέρει ο ΟΤΕ στους φύλακες των κτιρίων του, των οποίων το αντικείμενο καταργήθηκε. Το έργο της φύλαξης έχει δοθεί σε τρίτους, αλλά στους πρώην φύλακες ο ΟΤΕ δίνει στο χέρι έως και 200.000 ευρώ και τους έχει βρει νέα δουλειά. Το εντυπωσιακό είναι ότι εννέα φύλακες δεν τα δέχονται!

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018, η φύλαξη άρχισε να ανατίθεται σταδιακά σε εταιρεία security, ενώ από τον Μάιο του 2019 το 100% του έργου της φύλαξης έχει ανατεθεί σε προμηθευτή. Για τα 74 άτομα προσωπικό στη φυσική ασφάλεια που το έργο τους καταργήθηκε, η εταιρεία δημιούργησε ένα ειδικό πακέτο με μισθούς έως και 8 ετών ανάλογα με την προϋπηρεσία που μεταφράζονται σε έως και πάνω από 200.000 ευρώ. Επιπλέον, τους εξασφάλισε τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση φύλαξης κτιρίων στον εξωτερικό συνεργάτη και τους πληρώνει την εκπαίδευση για να πάρουν πιστοποίηση φύλακα. Η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα κινήτρων λήγει στο τέλος του έτους, καθώς τότε λήγει η σύμβαση των φυλάκων με την εταιρεία.

Μέχρι σήμερα, 65 άτομα αποδέχτηκαν το πρόγραμμα κινήτρων και έχουν αποχωρήσει από τον ΟΤΕ. Εννέα πρώην φύλακες έχουν επιλέξει να μην αποχωρήσουν, παρά το γεγονός ότι το αντικείμενό τους καταργήθηκε. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας συναντήθηκε επανειλημμένα μαζί τους, εξηγώντας τις επιλογές, καθιστώντας απόλυτα σαφές ότι η κατάργηση του αντικειμένου ήταν στρατηγική απόφαση. Διαπιστώνοντας ότι το προφανές και το παράλογο είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση, απομένει να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι εννέα πρώην φύλακες του ΟΤΕ.

Δημοφιλέστερα

To Top