Ελλάδα

Βόλος: Άπορος έτρωγε σε συσσίτια και αγόραζε το ένα σπίτι μετά το άλλο

Οι περίεργες αγορές ακινήτων προκάλεσαν τις υποψίες των αρχών – Σε ευρεία επιχείρηση στον Βόλο, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά 

Ένας 67χρονος Βολιώτης μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών, που διαπίστωσαν ότι αν και δήλωνε άπορος, αγόραζε το ένα σπίτι μετά το άλλο.

Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της υπόθεσης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ειδικότερα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Όπως διαπιστώθηκε, οι οργανώσεις λειτουργούσαν μεταξύ τους σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος, που δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, προχωρούσε σε περίεργες αγορές ακινήτων, ενώ ο Βολιώτης θεωρείται ο αρχηγός της οργάνωσης.

Όταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούνταν αποδομήθηκαν πλήρως και οι δύο συμμορίες.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους αρχηγούς των οργανώσεων και όλα τα μέλη τους, που μεταξύ τους είχαν διακριτούς ρόλους.

Η μία συμμορία αποτελούταν από πέντε μέλη, ενώ η δεύτερη από τέσσερα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε εννέα άτομα, ημεδαπούς, ηλικίας από 35 έως και 67 ετών, ανάμεσα στα οποία και μία κοινωνική λειτουργός, ενώ σχημάτισαν δικογραφία κατά εγκλείστου 33 ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Λάρισα.

Οι εγκληματικές οργανώσεις θα διακινούσαν 7.290 δόσεις «λευκού θανάτου» στη Μαγνησία.

Εκτιμάται ότι απεκόμιζαν παράνομο όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, εναντίον τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα, Τρίτη.

Πηγή: Εφημερίδα «Ταχυδρόμος Βόλου»

Δημοφιλέστερα

To Top