Πολιτική

Βουλή: Ο Τασούλας συναντά αύριο τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης

Παρών στη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας – Η βουλή της Λιβύης έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

Τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, θα συναντήσει αύριο στις 4 ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στο κτήριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Παρών θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Λίβυος πολιτικός βρίσκεται στη χώρα μας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, μετά και από πρόσκληση του κ. Τασούλα.

Με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της 'Αγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Δημοφιλέστερα

To Top