Οικονομία

Wall Street: Μικρή άνοδος με ώθηση από την αγορά εργασίας

Οι επενδυτές αξιολόγησαν ως θετικά τα δεδομένα της αγοράς εργασίας που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν ως θετικά τα δεδομένα της αγοράς εργασίας που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, σήμερα. Το επενδυτικό κλίμα εξακολουθεί να επηρεάζεται ακόμη και από το θέμα της παραπομπής του Τραμπ αλλά και από τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρή άνοδο 0,10% στις 27.677,79 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% 0,17% χαμηλότερα, στις 8.570,70 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 3.117,43 μονάδες.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να ετοιμάσει τα απαραίτητα άρθρα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Τα δεδομένα είναι αδιάψευστα. Ο πρόεδρος καταχράστηκε την εξουσία του για δικό του προσωπικό όφελος εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια και μια κρίσιμη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, με αντάλλαγμα μία ανακοίνωση για την έναρξη έρευνας εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου», τόνισε η κα Πελόζι σε βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 10.000 στις 203.000, την εβδομάδα που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών, ενώ οι αναλυτές του Reuters είχαν προβλέψει 215.000.

Μεγάλη πτώση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το έλλειμμα υποχώρησε πάνω από 8% τον Οκτώβριο, στα 47,2 δισ. δολάρια από 51,1 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταία 16 μηνών. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν έλλειμμα 48,5 δισ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε κατά 0,05% στα 58,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,07% στα 1.481,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της στερλίνας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,105 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κατέγραψε άνοδο 2,6 μονάδων βάσης στο 1,807%.

Πηγή: Newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top