Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Θετικό momentum 0,29% – Η ΔΕΗ συνεχίζει το ανοδικό σερί

Όσο προχωρά το θέμα των τιτλοποιήσεων τόσο καλύτερη θα είναι η εικόνα στην αγορά

Θετικό διατηρείται το momentum στην Αθήνα καθώς οι τραπεζικές μετοχές και ορισμένα blue chips ενισχύουν την αγορά. Η ελληνική αγορά αρχίζει να ομαλοποιείται ύστερα απο την πτωτική περίοδο και ύστερα απο τις ανησυχίες με την κρίση με την Τουρκία. Η στήριξη απο την Ευρώπη έφερε μια ηρεμία – η οποία αποτυπώθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση με αγορές.

Επιπλέον οι αυξήσεις κεφαλαίου ολοκληρώνονται κι αυτό θα ενισχύσει τη ρευστότητα προς το χρηματιστήριο, αν και το κύριο ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί απο το εξωτερικό.

Παράλληλα, το μείζον θέμα της εξυγίανσης των κόκκινων δανείων βαίνει προς εκκίνηση. Οι τραπεζίτες στις επαφές τους στη Νέα Υόρκη θα έχουν και το πρώτο ενδιαφέρον για τις εκδόσεις των τιτλοποιήσεων.

Όσο προχωρά το θέμα των τιτλοποιήσεων τόσο καλύτερη θα είναι η εικόνα στην αγορά.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 886,11 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,29%.

Πρωταγωνίστρια η μετοχή της ΔΕΗ η οποία συνεχίζει το ανοδικό σερί μετά τις παρουσιάσεις της διοίκησης με άνοδο 3,44% στα 3,61 ευρώ.

Με οριακά κέρδη η μετοχή της Alpha bank στα 1,87 ευρώ. Κέρδη 0,68% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,953 ευρώ. Με άνοδο 0,67 % η Eurobank στα 0,901 ευρώ. Οριακή η πτώση στην Τράπεζα Πειραιώς στα 3,046 ευρώ. Κέρδη 0,72% για τον Μυτιληναίο στα 9,86 ευρώ. Οριακές οι απώλειες σε Οπαπ στα 11,46 ευρώ. Αμετάβλητος ο ΟΤΕ στα 13,34 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 5,1 εκατ. ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top