Οικονομία

Airbnb: Πώς κινήθηκε η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα το 2109

Σημειώθηκαν διπλάσιες διανυκτερεύσεις αλλά πτώση σε πληρότητες και έσοδα

Υπερδιπλάσια προσφορά σε διανυκτερεύσεις, αύξηση της προσφοράς σε καταλύματα, διπλάσιες κρατήσεις αλλά και πτώση σε έσοδα και πληρότητες.

Αυτά φαίνεται ότι ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων το 2019 για την Ελλάδα, όπως τα κατέγραψε η γνωστή πλατφόρμα AirDna, η οποία ενσωματώνει κι επεξεργάζεται στοιχεία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες που φιλοξενούν καταλύματα βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων, την Airbnb και την Homeaway.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τα στοιχεία για την περυσινή χρονιά o αριθμός των διαθέσιμων καταχωρήσεων για ολόκληρα διαμερίσματα- κατοικίες στις δύο πλατφόρμες αυξήθηκαν από τα 76.369 στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018 στα 95 χιλ. περίπου (για την ακρίβεια στα 94.592), σε ποσοστό κοντά στο 24% στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο διαχωρισμός για «ολόκληρα διαμερίσματα- κατοικίες» γίνεται από την εταιρεία δεδομένου ότι υπάρχουν και καταχωρήσεις για μεμονωμένα δωμάτια, αν και στην Ελλάδα η συντριπτική πλειονότητα των καταχωρήσεων- σε ποσοστό πάνω από 90%- αφορά ολόκληρες ιδιοκτησίες.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία σχετικά με τις κρατήσεις οι οποίες, μετρημένες σε καταχωρήσεις ολόκληρων διαμερισμάτων- κατοικιών. Από τις 24.397 του 2018 υπερδιπλασιάστηκαν στις 50.595 στο τέλος του 2019, ενώ αντίστοιχα συνέβη και με τις διανυκτερεύσεις, οι οποίες αυξήθηκαν σε ποσοστό 95,1%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top