Διεθνή

Αιχμές Ντι Μάιο για Ιράν και Λιβύη: «Όποιος νομίζει ότι ο δρόμος είναι η βία, δεν έχει κατανοήσει τα μαθήματα της ιστορίας»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους κινδύνους που δημιουργήθηκαν μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από αμερικανικές δυνάμεις και τις εξελίξεις στη Λιβύη

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, με σύντομη ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στις πιθανές συνέπειες των εξελίξεων στο Ιράν και στη Λιβύη.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε:

«Όποιος συνεχίζει να νομίζει ότι ο δρόμος είναι η βία, έχει μείνει στο παρελθόν και δεν έχει κατανοήσει τα μαθήματα της Ιστορίας. Και, κάτι ακόμη σοβαρότερο, εκθέτει τους Ιταλούς σε αντίποινα. Δεν πρέπει, πλέον, να διακινδυνεύσουμε θανάτους, τρομοκρατία, αφόρητες μεταναστευτικές πιέσεις. Τώρα πρέπει να ποντάρουμε στο διάλογο, στη διπλωματία και στις πολιτικές λύσεις».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η αναφορά του Ντι Μάιο, σε σχέση με την εσωτερική πολιτική σκηνή, στρεφόταν στον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και όλες τις τελευταίες κινήσεις του στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής.



Δημοφιλέστερα

To Top