Ελλάδα

Αλκοτέστ: Έγιναν 1.549 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις στην Αττική

Οι έλεγχοι έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αττική  – Το 9% εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ 

Ελέγχους αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής αξιωματική της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Οι έλεγχοι έγιναν σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν (138) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (9%) των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Επίσης, οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Δημοφιλέστερα

To Top