Ελλάδα

Αττική: Παρίστανε τον λογιστή και έταζε επιστροφές φόρου σε ηλικιωμένους για να τους πάρει χρήματα

Ο 40χρονος, που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών -  Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μπλοκ αποδείξεων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα – Οι αρχές αναζητούν έναν συνεργό του

Κόλπο για να αφαιρεί χρήματα από ηλικιωμένους είχε στήσει 40χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία στην Νέα Φιλαδέλφεια. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον έπιασαν επ' αυτοφώρο ενώ προσπαθούσε να αποσπάσει από ηλικιωμένη χρήματα ως εγγύηση επιστροφής φόρου.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 40χρονος και ένας συνεργός του, εντόπιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και προσποιούμενοι τους λογιστές συγγενών τους, τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία.

Στη συνέχεια τους ζητούσαν να τους καταβάλλουν άμεσα χρηματικό ποσό ή χρυσαφικά ίσης αξίας, ως εγγύηση.

Στην κατοχή του 40χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μπλοκ αποδείξεων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις απάτης στην Μεταμόρφωση και στο Ηράκλειο Αττικής.

Ο 40χρονος, που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι αρχές αναζητούν έναν συνεργό του.

Δημοφιλέστερα

To Top