Διεθνή

Ιταλία: Η Λιβύη χρειάζεται μια ειρηνευτική αποστολή ανάλογη με τη Λιβάνου, λέει ο Ντι Μάιο

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι στην αποστολή στο Λίβανο, η ανάθεση της ηγεσίας στην Ιταλία έπαιξε καθοριστικό ρόλο – Για την Ιταλία, το θέμνα της Λιβύης «συνδέεται με την εθνική της ασφάλεια»

Ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, ανάλογη με αυτή που είχε διεξαχθεί στο Λίβανο το 1982 και η Ιταλία είχε παίξει καθοριστικό ρόλο, αναλαμβάνοντας την ηγεσία προκρίνει για τη Λιβύη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

«Θα ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι έξωθεν παρεμβάσεις, αλλά και η σφαγή άμαχου πληθυσμού και για να μπορέσει να δοθεί μια και μοναδική φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι «για την χώρα του, το θέμα της Λιβύης συνδέεται με την εθνική της ασφάλεια, διότι υπάρχουν μικρές τρομοκρατικές ομάδες, εκτός ελέγχου, σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων από τις ιταλικές ακτές».

Ερωτηθείς από την La Stampa αν ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Κόντε για την Λιβύη θα είναι, τελικά, ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «το όνομα θα ανακοινωθεί επίσημα, την κατάλληλη στιγμή».Δημοφιλέστερα

To Top