Διεθνή

Κινέζα προσπάθησε να περάσει… σαλαμάνδρες παράνομα αλλά την «τσάκωσαν»

Προσπάθησε να περάσει κρυφά δύο αμφίβια ταξιδεύοντας με το τρένο -  Ήθελε να τις μαγειρέψει για να «ξανανιώσει» 

Κρυφά επιχείρησε να περάσει μία Κινέζα από τον έλεγχο ασφαλείας σε σιδηροδρομικό σταθμό δύο γιγάντιες σαλαμάνδρες. Τελικά όμως πιάστηκε στα πράσα.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ήθελε να μαγειρέψει το σπάνιο αυτό είδος και με για να «ενισχύσει την υγεία της».

Οι αρχές των σιδηροδρόμων της περιοχής Zhangjiajie στην επαρχία Χιουνάν εντόπισαν τα δυο αμφίβια σφραγισμένα σε δύο κουτιά.


sala12

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Κινέζα επιβάτισσα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι, αγόρασε τα αμφίβια από έναν κτηνοτρόφο κι ότι ήθελε να τα μαγειρέψει για να «ξανανιώσει» καθώς είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση και ο οργανισμός της ήταν καταπονημένος.

Οι γιγάντιες σαλαμάνδρες, το μεγαλύτερο αμφίβιο του κόσμου, με μήκος 1,5 μέτρο και βάρος 50 κιλά, αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης λόγω της λαθροθηρίας.

Περιλαμβάνονται στη διεθνή συνθήκη CITES και το κυνήγι και το εμπόριό τους απαγορεύεται. Όμως, το τεράστιο αμφίβιο είναι σχετικά δυσκίνητο και συλλαμβάνεται εύκολα από τους ντόπιους, οι οποίοι πωλούν το κρέας του έως και 100 δολάρια το κιλό.


sala13


sala14

Στην Κίνα, και γενικότερα στην Ασία, δεκάδες ακόμα είδη αμφιβίων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως ως τροφή και ως συστατικό παραδοσιακών φαρμάκων.

Δημοφιλέστερα

To Top