Πολιτική

Μητσοτάκης: Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ

Στο επίκεντρο των κατ' ιδίαν συναντήσεων τα εθνικά θέματα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Ποιους θα δει ο πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον

Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με την επιστροφή του, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Άλλωστε, στις συναντήσεις του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα αναδείξει τις θέσεις της Ελλάδος για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Η συμφωνία έχει χαρακτηριστεί ως προκλητική από την Ουάσινγκτον και στόχος είναι η θέση αυτή από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πέραν των εθνικών θεμάτων, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί και το ζήτημα του εκλογικού νόμου, που συμπεριλαμβάνεται στα νομοσχέδια που σκοπεύει η κυβέρνηση να καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Επίσης, θα συναντηθεί με μέλη του Κογκρέσου και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επαφές με την ομογένεια όσο και με αμερικανούς επενδυτές.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την ηγεσία του Αμερικάνικου think tank Atlantic Council, που ασχολείται με θέματα διεθνών σχέσεων. Στη συνέχεια θα συναντήσει τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κυρία Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Εκεί θα πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν και διευρυμένες συναντήσεις. Μετά τις συναντήσεις ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους Έλληνες δημοσιογράφους. Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Γερουσία, όπου θα συναντήσει μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά και τη διακομματική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο ενημέρωσης BBC.

Το μεσημέρι θα γευματίσει με ομογενειακές οργανώσεις και αργότερα θα συναντήσει Αμερικανούς επενδυτές.

Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πένς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Δημοφιλέστερα

To Top