Διεθνή

Νταβός – Νέα σκληρή απάντηση Τούνμπεργκ σε Τραμπ: Η αδράνεια αναζωπυρώνει τις φλόγες

 «Πρέπει να απορρίψουμε τους περιβαλλοντικούς προφήτες, δεν είναι καιρός για απαισιοδοξία», δήλωσε νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ από το Νταβός με καυστική διάθεση απέναντι στη δράση της Τούνμπεργκ

Eπικριτική για την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται, από το Νταβός, η 17χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, επιστρέφοντας τα πυρά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να χλευάζει τη δράση της. 

«Η φύτευση δένδρων δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», τονίζει η ακτιβίστρια που έχει ξεσηκώσει κύμα διαδηλώσεων ανά τον κόσμο για το Κλίμα και προσθέτει:

«Το σπίτι μας εξακολουθεί να καίγεται. Η αδράνεια αναζωπυρώνει τις φλόγες».

Νωρίτερα η Γκρέτα Τούνμπεργκ κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να ακούσουν τους νεαρούς ακτιβιστές, οι οποίοι τους ακολούθησαν στο Νταβός φέτος.

«Δεν μπορώ να παραπονεθώ ότι δεν έχω ακουστεί» , είπε, προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο κατά την πρώτη ημέρα της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Η επιστήμη και η φωνή των νέων ανθρώπων δεν βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά πρέπει να είναι». Πολλοί νεαροί ακτιβιστές μετέβησαν αυτή τη χρονιά στον ελβετικό χειμερινό τόπο αναψυχής ακολουθώντας το παράδειγμά της.

Τραμπ κατά Τούνμπεργκ στο Νταβός: «Απορρίπτουμε τους περιβαλλοντικούς προφήτες»

Αναλύοντας το «πράσινο» όραμα των ΗΠΑ από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο ένοικος του Λευκού Οίκου ευλόγησε τα γένια του για την εξωτερική και οικονομική πολιτική του από τότε που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της χώρας.

Αναφερόμενος στη 17χρονη έφηβη, σύμβολο για την προστασία του κλίματος, Γκρέτα Τούνμπεργκ χωρίς να την κατονομάζει, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Πρέπει να απορρίψουμε τους περιβαλλοντικούς προφήτες. Δεν είναι καιρός για απαισιοδοξία. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Την ώρα που έκανε τις δηλώσεις ο Τραμπ, οι κάμερες ήταν στραμμένες στη Σουηδή έφηβη, το πρόσωπο της οποίας έδειχνε την δυσφορία της με αυτά που άκουγε από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία για δενδροφύτευση 1 τρισεκατομμυρίου δέντρων την επόμενη δεκαετία», μία πρωτοβουλία που ξεκινάει από το Νταβός», επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνοντας την… ευαισθησία του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, έπλεξε το εγκώμιο για την πολιτική του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει πάνω από επτά εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τότε που εξελέγη στην προεδρία.

Δημοφιλέστερα

To Top