Πολιτική

Πρακτορείο Anadolu: Η Ελλάδα ανησυχεί που δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του Βερολίνου

Τι είπε ο υπουργός Άμυνας και πως το «μετέφρασε» στον τίτλο του το τουρκικό πρακτορείο

Το διεθνές πρακτορείο Anadolu «επιστράτευσε» η Άγκυρα προκειμένου να αντιδράσει στις κινήσεις διπλωματικού χαρακτήρα που πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες η Αθήνα, ενόψει της διάσκεψης στο Βερολίνο για την κατάσταση στη Λιβύη. Το τουρκικό πρακτορείο «ερμήνευσε» τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια από το Μαρόκο, ως «ανησυχία» για την απουσία της χώρας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη, παραφράζοντας την ουσία όσων δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κλήθηκε στη διάσκεψη αυτή.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε, μάλιστα και την απορία για τη μη κλήση και του Μαρόκου στη διάσκεψη του Βερολίνου. «Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η Ελλάδα δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας και ακόμη περισσότερο, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί το Μαρόκο δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο, μετά απ' όλη αυτή τη δύσκολη δουλειά που έχει κάνει», δήλωσε κατ' ακρίβεια ο Έλληνας υπουργός.

Το Anadolu, μάλιστα, χρησιμοποιεί τις αντιδράσεις της αξιωματικής -κυρίως- αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να στρέψει τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, στην οποία εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας, «χρέωσε» την απουσία της χώρας από τη διάσκεψη του Βερολίνου, παρ' ότι κατά γενική ομολογία, το ατόπημα ήταν καθαρά της Γερμανίας, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία και απέστειλε τις προκλήσεις.


ANADOLU_dendias

Δημοφιλέστερα

To Top