Πολιτική

Στην Άγκυρα ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών – Ξεκινά ελληνοτουρκικός διάλογος

Ο πρέσβυς Θεμιστοκλής Δεμίρης μεταβαίνει αύριο στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ

Στην Άγκυρα μεταβαίνει αύριο ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης στο πλαίσιο των «τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων» του ελληνικού με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο πρέσβυς Δεμίρης θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ ο οποίος τυπικώς είναι ομόλογος του Έλληνα υπηρεσιακού γενικού γραμματέα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στις συνομιλίες θα τεθούν διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων.
Επί της ουσίας όμως και με δεδομένη την ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων όπως έχει διαμορφωθεί, ο πρέσβυς Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο Τούρκος υφυπουργός Σεντάτ Ονάλ αναμένεται να αναζητήσουν τρόπους για την επανέναρξη του διαλόγου της Αθήνας με την Άγκυρα χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η συζήτηση επί θεμάτων βαρύνουσας σημασίας σε μια περίοδο που η Τουρκία -μέσω της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη- επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας.

Δημοφιλέστερα

To Top