Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Πορεία φοιτητών προς τη ΓΑΔΑ – Κλειστή η Πατησίων

Συμμετέχουν πάνω από 500 άτομα – Φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών

Αναβρασμός επικρατεί αυτήν την ώρα στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την ΑΣΟΕΕ, με πάνω από 500 ατομα να συμμετέχουν  σε πορεία  με  κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετέχουν φοιτητικές παραταξεις και συλλογικότητες, ενώ τα συνθήματα που πρωτοστατούν στα πανό τάσσονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων και υπέρ του ασύλου. 

Κλειστή είναι η Πατησίων στην άνοδο, ενώ νωρίτερα οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου. 


asoee2

Ανησυχία για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος «θερμών» επεισοδίων με φόντο την ΑΣΟΕΕ από τα χθεσινά γεγονότα και το σκηνικό με τον ειδικό φρουρό εκφράζουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ.

Μπορεί τα 70 άτομα που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο να είναι μικρός αριθμός, όμως, ίσως να αποτελέσουν την αρχή ενός καθημερινού ανταρτοπόλεμου με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων δημιουργώντας εστίες έντασης.

Οι πληροφορίες λένε πως, αν χρειαστεί, οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπουν στην ΑΣΟΕΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, καθιστώντας σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα ανεχτεί άλλες εστίες ανομίας. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι περιπολίες, δόθηκαν εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ θα αξιολογείται καθημερινά η κατασταση.

Δημοφιλέστερα

To Top