Ελλάδα

«Επαγγελματίας» κλέφτης και φοροφυγάς κρυβόταν στην Κάλυμνο

Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 ετών 

Στη Θεσσαλονίκη είχε καταδικαστεί -και όχι μια, αλλά τρεις φορές!- για φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένες κλοπές ένας 54χρονος Έλληνας, αλλά είχε καταφέρει να μην εκτίσει τη βαριά ποινή που του είχε επιβληθεί και να ζει… ζωή χαρισάμενη στη γαλήνια Κάλυμνο!

Ωστόσο, στις μέρες ελευθερίας του έβαλαν τέλος οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, που διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 ετών! Έτσι, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ο οποίος τον έστειλε «γραμμή» στην φυλακή.

Σύλληψη φυγόποινης και στο Αγρίνιο

Την ίδια τύχη είχε μια 29χρονη Ελληνίδα, η οποία υποβλήθηκε σε έλεγχο στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ασφαλείας και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων για κλοπή, με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 49 μηνών! Η φυγόποινη συνελήφθη και εγκλείστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Δημοφιλέστερα

To Top