Διεθνή

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε και… σαλιγκάρι

Το Craspedotropis gretathunberga ανήκει σε μια ομάδα σαλιγκαριών που είναι ευαίσθητα στην ξηρασία, τις ακραίες θερμοκρασίες και την καταστροφή των δασών

Το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ της έφηβης ακτιβίστριας για το περιβάλλον από τη Σουηδία έδωσαν ειδικοί σε μικροσκοπικό σαλιγκάρι που ανακαλύφθηκε στο Μπρουνέι.

Το νέο είδος σαλιγκαριού – η επιστημονική του ονομασία είναι Craspedotropis gretathunberga – έχει μήκος 2 χιλιοστά και πλάτος 1 χιλιοστό.

Εξηγώντας την επιλογή του ονόματος οι ερευνητές που εντόπισαν το σαλιγκάρι είπαν ότι ήθελαν να τονίσουν το γεγονός ότι η γενιά της Τούνμπεργκ θα είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν δημιούργησε η ίδια.

Η νεαρή Σουηδή από την πλευρά της δήλωσε «ενθουσιασμένη» με την ονοματοδοσία.

«Το Craspedotropis gretathunberga ανήκει σε μια ομάδα σαλιγκαριών που είναι ευαίσθητα στην ξηρασία, τις ακραίες θερμοκρασίες και την καταστροφή των δασών» εξήγησε ειδικός στα σαλιγκάρια.

Το σαλιγκάρι αυτό είναι το δεύτερο ζώο που ονοματίζεται από την Γκρέτα Τούνμπεργκ καθώς το 2019 ειδικοί είχαν δώσει το όνομά της και σε ένα σκαθάρι.

Δημοφιλέστερα

To Top