Διεθνή

Η WikiLeaks ζητά εξηγήσει για μπλοκάρισμα λογαριασμού της πριν από τηνακροαματική διαδικασία του Ασάνζ

Ο αρχισυντάκτης των Wikileaks ζητά εξηγήσεις – Καταγγέλλει το δικαστικό σύστημα στο θέμα αντιμετώπισης του Ασάνζ ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ

Μέτωπο σύγκρουσης έχει ανοίξει ανάμεσα στον αρχισυντάκτη των  WikiLeaks, Κριστίν Χράφσον, και στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος ζητά εξηγήσεις από το κοινωνικό δίκτυο αφότου μπλοκαρίστηκε μυστηριωδώς ο λογαριασμός του, λίγο πριν από την ακροαματική διαδικασία του Τζούλιαν Ασάνζ ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ. 

Ανέδειξε με ανάρτησή του στο Twitter το θέμα του «μπλοκαρίσματος».

Στα τελευταία tweet του στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Χράφσον εξέφραζε τις ανησυχίες του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τη Δικαιοσύνη ο Ασάνζ.

Ο Mr Wikileaks, υπενθυμίζεται, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για κατασκοπία, ενώ προσπαθεί να εμποδίσει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από μερικούς μήνες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε για την υπόθεση: «Η Βρετανία θα εκδόσει στις ΗΠΑ τον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ώστε να δικαστεί με την κατηγορία της κατασκοπείας».

Ο Ασάνζ κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία. Η ακροαματική διαδικασία στην οποία θα εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του έχει οριστεί να γίνει στα τέλη του μήνα.

Για τα αδικήματα που του προσάπτονται στις ΗΠΑ ο Ασάνζ θα μπορούσε να καταδικαστεί συνολικά σε 175 χρόνια κάθειρξης. Οι περισσότερες από τις κατηγορίες σχετίζονται με την κατοχή και την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών από τον ιστότοπο WikiLeaks, όπου το 2010 δημοσιεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.

Ο Ασάνζ είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.

Δημοφιλέστερα

To Top