Διεθνή

10.000 Ιάπωνες αψηφούν το κρύο και τον… κορωνοϊό και βγαίνουν γυμνοί στο φεστιβάλ «Hadaka Matsuri»

Το φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο εδώ και 500 χρόνια 

Πάνω από 500 χρόνια μετρά το φεστιβάλ «Hadaka Matsuri» το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και στο οποίο οι συμμετέχοντες είναι… γυμνοί.

Για ακόμα μια χρονιά, λοιπόν, πάνω από 10.000 Ιάπωνες βγήκαν γυμνοί στους δρόμους, αψηφώντας όχι μόνο το κρύο αλλά και τον… κορωνοϊό. Οι συμμετέχοντες και το κοινό δεν υποχρεώθηκαν υποχρεώθηκαν να φορέσουν προστατευτικές μάσκες, ωστόσο απολυμαντικά χεριών είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του ναού και γύρω από τον χώρο του φεστιβάλ για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων.


Saidaiji Hadaka Matsuri Japan

Τι είναι το Hadaka Matsuri

Το γνωστό φεστιβάλ Hadaka Masturi διοργανώνεται κάθε χρόνο και πανηγυριστές από τις γύρω περιοχές συγκεντρώνονται κάθε τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, προκειμένου να δώσουν τη μάχη για δύο ξύλινες ράβδους, γνωστές ως Shingi.

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να σπρώξουν αυτές τις ράβδους σε ένα ξύλινο κουτί -γνωστό ως masu- προκειμένου να κερδίσουν μια χρονιά με καλή τύχη – στη βάση μιας παράδοσης που χρονολογείται πάνω από μισή χιλιετία.

Σε περίπτωση που η κατάσταση «υπερθερμανθεί» οι συμμετέχοντες περιλούζονται κατά διαστήματα με παγωμένο νερό.

Ωστόσο, παρά το όνομά του, οι περίπου 10.000 άνδρες διαγωνιζόμενοι δεν είναι εντελώς γυμνοί. Φορούν το παραδοσιακό λινό εσώρουχο που ονομάζεται «fundoshi» και ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες που λέγονται «tabi».

Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τον εορτασμό της γονιμότητας και της ευημερίας. «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση στο μέλλον», λέει στο CNNi η Mieko Itano, εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού της Οκινάβα.


The climax of the Konomiya Hadaka Matsuri, Japan's most exciting naked festival.

Δημοφιλέστερα

To Top