Διεθνή

ΗΠΑ: Εξάχρονη με σύνδρομο Down υποδύθηκε ότι στόχευε με όπλο τη δασκάλα

Το σχολείο κάλεσε την αστυνομία – «Είναι παράλογο να εμπλέκουν την αστυνομία για ένα περιστατικό που αφορά παιδί νηπιαγωγείου το οποίο στόχευσε με το δάκτυλό του χωρίς καμία μοχθηρία» είπε η μητέρα της εξάχρονης 

Σάλο έχει προκαλέσει περιστατικό σε σχολείο της Φιλαδέλφειας. Δασκάλα ζήτησε από την εξάχρονη Μάργκοτ να αλλάξει τάξη και τότε κορίτσι ενοχλημένο σχημάτισε με τα δάκτυλά του ένα όπλο και είπε απευθυνόμενο στην εκπαιδευτικό: «Σε πυροβολώ».

Η μητέρα της μικρής, που πηγαίνει στο σχολείο του Valley Forge, κατήγγειλε τη μεταχείριση από το σχολείο καθώς η κόρη της από σύνδρομο Down. Η διεύθυνση κάλεσε την αστυνομία, διότι το παιδί υποδύθηκε ότι στόχευε με όπλο τη δασκάλα του.

«Είναι παράλογο να εμπλέκουν την αστυνομία για ένα περιστατικό που αφορά ένα παιδί νηπιαγωγείου το οποίο στόχευσε με το δάκτυλό του χωρίς καμία μοχθηρία» είπε η μητέρα της εξάχρονης Μάγκι Γκέινς, σε δήλωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η διευθύντρια του σχολείου αποφάσισε να εφαρμόσει την πολιτική όπως έχει οριστεί από την εκπαιδευτική περιφέρεια, που προβλέπει να ειδοποιείται η αστυνομία στην περίπτωση μιας «απειλής».

«Η διευθύντρια μίλησε στην κόρη μου και σύντομα αποσαφηνίστηκε ότι δεν είχε καταλάβει (την ενέργειά της) ούτε το νόημα των λεγομένων της κι ότι δεν θα προξενούσε κακό στην εκπαιδευτικό ή στους συμμαθητές της» υπογράμμισε η Γκέινς.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Νοέμβριο, όμως η όλη διαμάχη είδε το φως της δημοσιότητας αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από ρεπορτάζ του τοπικού παραρτήματος του CBS στη Φιλαδέλφεια.

Οι εκπαιδευτικές αρχές της περιφέρειας του Τρέντιφριν/Ισττάουν επισήμαναν, από την πλευρά τους, ότι οι ισχύοντες κανονισμοί αποτελούν καρπό της συνεργασίας μεταξύ γονέων, αστυνομικών αρχών, οργανώσεων για την ασφάλεια, επαγγελματιών του τομέα της ψυχικής υγείας και νομικών. Εντούτοις, όπως επιβεβαίωσαν στο CBS, θα επανεξετάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση του σχολείου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

Δημοφιλέστερα

To Top