Ελλάδα

Κορωνοϊός, Diamond Princess: «Αισθανόμαστε φυλακισμένοι» λέει Ελληνοαμερικανίδα

Το Diamond Princess έχει ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της Γιοκοχάκα, στην Ιαπωνία - Στο κρουαζιερόπλοιο παραμένουν πάνω από 3.500 επιβάτες, ενώ βρίσκεται πάνω από δέκα ημέρες σε καραντίνα καθώς περισσότεροι από 200 έχουν προσβληθεί από τον ιό

Το θρίλερ που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, εξαιτίας του κορωνοϊού, περιγράφουν μια Ελληνοαμερικανίδα με τον σύζυγό της. Όπως αποκαλύπτουν, αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε φυλακή και υπάρχει δεσμοφύλακας έξω από την καμπίνα τους.

Το Diamond Princess έχει ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της Γιοκοχάκα, στην Ιαπωνία. Στο κρουαζιερόπλοιο παραμένουν πάνω από 3.500 επιβάτες, ενώ βρίσκεται πάνω από δέκα ημέρες σε καραντίνα καθώς περισσότεροι από 200 έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Μέσα στο πλοίο και μια Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος μαζί με τον σύζυγό της.

Η Κατρίν Κοντέκας μίλησε για τις στιγμές αγωνίας που ζει στον τηλεοπτικό σταθμό στο Open.

«Μερικοί δεν μπορούν καλά – καλά να αναπνεύσουν»

«Έχουμε δεσμοφύλακα. Οι ιαπωνικές αρχές αυτό μας λένε να κάνουμε», επισήμανε παραμένοντας μαζί με τον σύζυγό της μέσα στην καμπίνα.

«Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας ανέβηκαν στο πλοίο και άρχισαν να μας περνούν από κόσκινο έναν έναν. Δεν αφήνεις το δωμάτιό σου. Αυτό είναι ο κόσμος σου για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μας είπαν. Οπότε μετράω αντίστροφα… Και αυτό λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου και ανυπομονώ. Λέω ότι άλλη μια μέρα πέρασε και θα μπορέσω να φύγω από αυτό το πλοίο», ανέφερε.

Ο σύζυγός της Μάθιου Σμιθ περιέγραψε και αυτός με τη σειρά του τις δύσκολες στιγμές. «Υπάρχει αδιαμφισβήτητα η αίσθηση του περιορισμού. Δεν έχουμε επαφή με τους άλλους επιβάτες και το πλήρωμα που φέρνει στην καμπίνα μας το φαγητό και τα άλλα αντικείμενα φορά εξοπλισμό ασφαλείας. Υπάρχουν άτομα που καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να φύγουν. Έχουν πολύ μικρότερες καμπίνες από τη δικιά μας. Η δική μας έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι οπότε μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα».

Την Κυριακή αναμένεται να φτάσει από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία αεροσκάφος για να μεταφέρει τους Αμερικάνους, το ζευγάρι όμως αποφάσισε να μην επιβιβαστεί προκειμένου να μην περάσει ξανά τη διαδικασία της καραντίνας και να προστατευτεί από τον ιό.

Δημοφιλέστερα

To Top