Αυτοκίνητο

«Μένει Ευρώπη» το Toyota Aygo

 Η Toyota για το νέο Aygo έχει σχέδια συνέχισης της εμπορικής πορείας μόνο στην Ευρωπαϊκή αγορά και για το λόγο αυτό, εκεί θα ολοκληρωθεί η σχεδίαση αλλά και η εξέλιξη της νέας γενιάς του μοντέλου.

 

Δεν υπάρχει ακόμα χρονική περίοδος κατά την οποία θα περιμένουμε να δούμε το λανσάρισμα του νέου Toyota Aygo. Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί, είναι το ότι η νέα γενιά του μικρού μοντέλου, θα είναι σχεδιασμένο στην Ευρώπη. Αντίστοιχα και η εξέλιξη της νέας γενιάς θα έχει Ευρωπαϊκό «αέρα», ενώ προγραμματίζεται και η παραγωγή του να γίνεται στη Γηραιά Ήπειρο.


Πιο συγκεκριμένα, το νέο Aygo θα σχεδιαστεί και έως ένα σημείο θα εξελιχθεί από το Ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας στο Βέλγιο, ενώ η παραγωγή θα παραμείνει στο εργοστάσιο της Toyota στο Kolin που βρίσκεται στην Τσεχία. Η σημερινή εκδοχή του μοντέλου είναι το ένα από τα τρία της συνεργασίας με τον Όμιλο PSA (με τα άλλα δύο να είναι τα Citroen C1 και Peugeot 108) αλλά από ότι φαίνεται η Toyota θα είναι η μόνη από τις δύο εταιρείες που θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στη συγκεκριμένη κατηγορία.Δημοφιλέστερα

To Top