Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Έκτακτη συνεδρίαση για την εξαίρεση Πλεύρη μετά το αίτημα Παπαγγελόπουλου

 Λίγο πριν εξεταστούν με αυτοπρόσωπη παρουσία οι περίφημοι μάρτυρες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” 

Σε δικονομικά παιχνίδια προκειμένου να αποτρέψει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων καταφεύγει ο μηχανισμός Ρασπούτιν με την υποστήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες πριν την μετάβαση του ειδικού κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής στον ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ όπου θα εξεταστούν με αυτοπρόσωπη παρουσία οι περίφημοι “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” στις καταθέσεις των οποίων βασίστηκε η σκευωρία Novartis, o κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης απο τις εργασίες της επιτροπής του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη. Στο σκεπτικό υποστηρίζει ότι προκύπτει ασυμβίβαστο για τον κ. Πλεύρη καθώς είναι και συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε πρόσφατη δίκη με δημοσιογράφο.

Ο δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ζήτησε δε εντός 24 ωρών να κληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος απο την επιτροπή προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημά του.

Υπο αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μπούγας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στις 2 το μεσημέρι προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα εξαίρεσης του κ. Πλεύρη. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα και πως δεν πρόκειται να ανατραπεί ο προγραμματισμός εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων που έχει οριστεί για τις 4 το μεσημέρι σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα εξαίρεσης του κ. Πλεύρη είχε συζητηθεί απο τα μέλη της επιτροπής σε παλαιότερη συνεδρίαση μετά απο αίτημα του ίδιου. Τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την συμμετοχή του κ. Πλεύρη παρά μόνο ηθικό.

Την συγκεκριμένη στάση υπενθύμισε ο βουλευτής της ΝΔ κατά την σημερινή συνεδρίαση ωστόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ζήτησε να σταματήσει κάθε άλλη διαδικασία – και η προγραμματισμένη εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων – προκειμένου εντός του επόμενου διημέρου να ερευνηθεί το ζήτημα Πλεύρη.

Απο την πλευρά της ΝΔ ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος κατήγγειλε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως λειτουργούν παρελκυστικά ενώ σχολίασε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος “σέρνει” τον ΣΥΡΙΖΑ “στην δική του γραμμή”.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι και το ΚΚΕ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη τακτική Παπαγγελόπουλου και επέμεινε στην ανάγκη εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων με τα πραγματικά τους ονόματα και χωρίς “κουκούλες” ή άλλο μέσο που θα νομιμοποιούσε τον “τρομονόμο”.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε απο την συνεδρίαση χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εαν θα παραστεί το απόγευμα στην ΓΑΔΑ

Δημοφιλέστερα

To Top