Αυτοκίνητο

Το πρώτο ηλεκτρικό KIA θα έρθει το 2021

Ανοίγοντας τα χαρτιά σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια η KIA ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα ηλεκτροποίησης της γκάμας της προβλέπει την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της το 2021.

Όπως αποκαλύφθηκε σε επίσημη εκδήλωση της KIA, ο μεσοπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός σχετικά με την ηλεκτροκίνηση ο οποίος αναφέρεται ως Plan S, περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ευρείας γκάμας 11 ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025 μέσα από μια επένδυση που θα αγγίξει τα 22,5 δις, ευρώ.

Η αρχή αυτής της γκάμας θα γίνει το 2021 οπότε η KIA θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε εξειδικευμένη ηλεκτρική πλατφόρμα.


Οι ιθύνοντες της εταιρίας δεν ανέφεραν περεταίρω λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο. Ωστόσο πρόσφατα είχε γίνει γνωστό από επίσημες πηγές πως το πρωτότυπο ηλεκτρικό Imagine είναι προγραμματισμένο να βγει σε παραγωγή το 2021.

Η ΚΙΑ πιστεύει πως η ηλεκτρική γκάμα της θα της δώσει ένα μερίδιο 6,6% στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που στην επόμενη πενταετία πιστεύεται πως θα έχει φθάσει τα 500.000 αυτοκίνητα ετησίως. Στόχος της ΚΙΑ είναι να δημιουργήσει μια γκάμα με πολλές προτάσεις διαφορετικού ύφους αλλά και διαφορετικής οικονομικής εστίασης. Επιπλέον πολύ πιθανή είναι η εξέλιξη εξειδικευμένων μοντέλων τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από υπηρεσίες διαμοιρασμού και κινητικότητας.

Δημοφιλέστερα

To Top