Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Αντιλήψεις περί «έλεγχου των αρμών της εξουσίας» δεν έχουν σχέση με μια Δημοκρατική παράταξη

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μείζονες διαφορές σε ζητήματα αντίληψης που αφορούν την ηθική στην πολιτική», τόνισε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής  

Τα σενάρια περί ενδεχομένης συμπόρευσης, μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου, διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κύριος Χριστοδουλάκης, αφού τόνισε ότι στο Κίνημα Αλλαγής «δεν ξεχνάμε και διαφωνούμε και πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρθηκε στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, «για έλεγχο όλων των αρμών της εξουσίας».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε ότι τέτοιες αντιλήψεις δεν έχουν καμία σχέση με μια Δημοκρατική παράταξη και συνέχισε λέγοντας ότι με αυτή τη δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στην ουσία την απάντηση στο αν υπάρχει ενδεχόμενο συμπόρευσης μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο κύριος Χριστοδουλάκης, ανέφερε ότι η δήλωση «είναι η απόλυτη αποτύπωση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τον καθεστωτισμό και την αντίληψη, και της δημόσιας διοίκησης και του κράτους και της εξουσίας, που καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με μία Δημοκρατική παράταξη, η οποία αντιλαμβάνεται το άνοιγμα των θεσμών αυτών προς τον ελληνικό λαό, απέναντι στα κλειστά συμφέροντα που κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν».

«Είναι βασική δομική αντίληψη για το πώς αντιλαμβάνονται και τη Δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα και την κοινωνία μας και τα πάντα που διέπουν την πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ανήκουμε σε ένα χώρο που δεν ξεχνάει τόσο εύκολα, ούτε ποιοι έστηναν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, ούτε ποιοι ήταν παρέα με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες, ούτε ποιοι προπηλάκιζαν υπουργούς και βουλευτές, ούτε ποιοι ήταν αυτοί που νομιμοποίησαν ακραία δεξιά στοιχεία στην κυβέρνηση του Καμμένου και των ΑΝΕΛ. Θα μπορούσα να σας πω αντίστοιχα σήμερα, ότι εξακολουθούμε να διαφωνούμε πολιτικά με έναν χώρο που δεν έχει κάνει, ίχνος αυτοκριτικής και δεν έχει αποτινάξει από πάνω του το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Θα μπορούσα να σας πω ότι έχουμε μείζονες διαφορές σε ζητήματα αντίληψης που αφορούν την ηθική στην πολιτική, που αφορούν τη θεσμική λειτουργία και την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Δημοφιλέστερα

To Top